Hirdetés

Az egyik leggyakoribb felhasználói bakit küszöböli ki a Chrome új fejlesztése



|

Hasznos funkcióval bővült a Google Chrome repertoárja.

Hirdetés

A Google fejlesztői szerencsére nem lustultak el attól, hogy a Chrome évek óta fölényesen dominálja a böngészők piacát, így folyamatosan rukkolnak elő az emberek életét megkönnyítő módosításokkal. Nemrég például az idegesítő CAPTCHA-ellenőrzéseknek üzentek hadat, valamint egy sokakat megtévesztő gomb módosítását is bejelentették.

Most pedig az akadálymentesítés fontosságára figyelmeztető Global Accessibility Awareness Day alkalmából álltak elő egy csokor új funkcióval, melyek egyike a világ összes felhasználójának kapóra jöhet.

Hirdetés

Egész pontosan arról van szó, hogy a Chrome böngésző mostantól képes felismerni a hibásan beírt webcímeket, és automatikusan javaslatot tesz a kijavításukra. Valószínűleg egyetlen internetező sem él a bolygón, aki időről-időre nem ejt typókat, így tiszta szívből üdvözölhetjük a lépést.

A kérdés már csak az, hogy mikor köszönt be a szép új világ, a Google közleménye ugyanis hiába ígérte, hogy a változtatás azonnal élesedik az asztali kiadásban, cikkünk írásakor a "goolge.com" és a "facebok.com" beírására sem bukkantak fel az áhított javítási javaslatok. Ami pedig a mobilos Chrome-ot illeti, ebben csak valamikor a következő hónapok során várható a funkció debütálása.

Ami az akadálymentesítés többi fejleményét illeti, a félregépelt URL-ek helyrepofozása mellett a Google több androidos eszközön tette elérhetővé a hangokat feliratozó Live Caption szolgáltatást, valamint alapértelmezettre állította a térképeken a kerekesszékkel is megközelíthető helyek megjelölését, amelyet már világszerte 40 millió üzlet használ.

A keresőóriás emellett azt ígéri, hogy még ebben az évben elhozza a szövegek beszéddé alakítását a Wear OS 4 okosórás operációs rendszerbe, valamint zárt körben tesztelni kezdett egy mesterséges intelligencia alapú akadálymentesítési funkciót, amely elmeséli a vakok és gyengén látók számára a weboldalakon látható képek tartalmát, akár egyéni kérdésekre is válaszolva.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.