Hirdetés

Az Elon Musk-féle Neuralink társalapítója szerint már építhetnénk valódi Jurassic Parkot



|

Hogy a Tesla-vezér ambiciózus neurotechnológiai cége valóban dinókat tervez-e alkotni? Nos, mit lehet erre mondani?

Hirdetés

"Ha akarnánk, valószínűleg fel tudnánk építeni a Jurassic Parkot" - ezt az a Max Hodak tweetelte nemrég, aki a Neuralinknek, Elon Musk neurotechnológiai cégének társalapítója. 

Mondjuk a poszt szövegkörnyezetéből egyáltalán nem derül ki, hogy Hodak saját vállalkozásukra, vagy inkább a teljes emberiségre célzott (a "we" szót használta), azaz csak felvetés szintjén írta ki gondolatait, mindenesetre hozzátette:

"A dinoszauruszok genetikailag nem valódi dinoszauruszok lennének, de ????… Talán 15 évnyi tenyésztés és mérnöki munka után szuper új és egzotikus fajok születhetnének."

Hirdetés

A CNET megkereste a Neurolinket a témával kapcsolatban, de nem kaptak választ: a lap szerint azért, mert a cég minden bizonnyal nem ér rá lehetetlen, dinók feltámasztásáról szóló kérdésekkel foglalkozni és éppen valódi tudományos munkát végez.

A Neuralinkről legutóbb tavaly augusztusban írtunk hosszabban, amikor is Muskék bemutatták, mit is tud ambiciózus agyvezérlő rendszerük.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.