Hirdetés

Az elpusztíthatatlan Nokia telefon segíti az autótolvajokat



|

A legendás mobil segítségével pillanatok alatt el lehet lopni a modern autókat.

Hirdetés

A Nokia 3310-es mobiltelefonja annyira tartós volt, hogy az interneten már jó ideje az elpusztíthatatlanság egyik szimbólumaként tartják számon. Hamarosan azonban lehet, hogy az autótolvajok legjobb barátjaként fogunk hivatkozni majd a jellegzetes külsejű készülékre.

A Motherboard szakértői ugyanis videón mutatták be, hogyan lehet könnyedén ellopni egy Toyota RAV4 terepjárót egy Nokia 3310 segítségével. A slusszkulcsra sincs szükség, a videón látható, hogy a telefont egy USB-kábellel csatlakoztatják a járműhöz, amelyet aztán pillanatok alatt beindítanak a készülékkel.

Hirdetés

Annak, aki most a szívéhez kapott, annyi jó hírünk van, hogy azért nem lehet ezt a mutatványt bármelyik, fiók mélyén porosodó 3310-essel előadni. A videón látható telefon ugyanis egy speciálisan az autók ellopására átalakított változat, amelyet az internet megfelelő bugyraiból, párezer dollárért be lehet szerezni.

Ijesztő viszont, hogy a telefonon túl akár Bluetooth-hangszórónak álcázott készüléket is készítettek már, amelynek segítségével másodpercek alatt el lehet lopni egy autót, még olyanok is sikerrel járhatnak, akiknek nincsenek korábbi tapasztalatai ezen a téren.

A hasonló eszközökből már többféle autómárka elkötésére alkalmas változatok is készültek, például a Toyota, Lexus, Jeep és Maserati típusok tulajdonosai is aggódhatnak emiatt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.