Hirdetés

Az Erste Bank nevében kínálnak pénzt, valójában az adatainkra utaznak a csalók



|

Ha a közösségi médiában jön szembe az ajánlat, véletlenül se kattintsunk rá!

Hirdetés

Évi több százmillió forintos kárt okoznak itthon a csalók, akik a legkülönfélébb módokon próbálnak meg hozzáférni a kártyaadatainkhoz. Az adathalászat egyik legnépszerűbb formája, hogy telefonon keresik meg az embert, és egy gyanús utalás kapcsán kérnek adategyeztetést, így megszerezve a személyes- és kártyaadatainkat.

Ezúttal viszont nem a félelmeinkre mentek rá az átverés kitervelői.

Hirdetés

A KiberCsali számolt be róla, hogy több felületen is megjelentek az alábbi posztok, amelyek látszólag az Erste Bank nevében hirdetnek egy felmérést, amivel 75 000 forinntot kaszálhatunk. Az egész természetesen átverés, és ha lekattintjuk a benne található linket, illetékteleneknek adjuk meg a kártyaadatainkat, amivel aztán visszaélhetnek és ugrott is a családi megtakarítás.

Maga a kép minőségében köröket ver az általában helytelen magyarsággal megszerkesztett SMS és email-üzenetekre, de egyrészt ha a bank a saját ügyfeleivel akarja felvenni a kapcsolatot, arra vannak sokkal hatékonyabb módszerek ennél, másrészt aligha fogják a "HUF" rövidítést használni. Érdemes tehát minden esetben kicsit átgondolni a helyzetet, mielőtt lekattintunk egy ilyen ajánlatot, mert ha valami látszólag túl szép, hogy igaz legyen, akkor az általában tényleg úgy van.

Az Erste Bank egyébként saját weboldalán is reagált az esetre, ahol arra is felhívják az ügyfelek figyelmét, hogyan kell eljárni ilyen esetekben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.