Hirdetés

Az Essential is a készülékházba rejtené az előlapi kamerát



|

Nem csak a Vivo gondolkozik olyan szelfikamerán, ami használaton kívül az okostelefon házában bújik el.

Hirdetés

Az idei év egyik trendje a kijelzőbe belógó szenzorsáv lesz a mobilpiacon. A gyártók úgy szeretnék növelni a képernyő arányát az előlapon, hogy az előlapi kamera mellett jobb és bal oldalon is kijelzőt adnak. 

Hirdetés

A kínai Vivo az idei MWC-n mutatott egy eltérő megoldást. A koncepció keretében olyan szelfikamerát alkottak, ami a készülék házában van, és csak használat közben ugrik onnan elő. 

Kiderült, hogy nem a Vivo találta ezt ki elsőként. Az Essential már 2016-ban szabadalmaztatta az ötletét. 

Az Essential akkoriban nem tett semmilyen bejelentést ezzel kapcsolatban, de Andy Rubin nemrég közzétett egy linket a szabadalomról, válaszul a Vivo készülékére. Mindez nem feltétlen jelenti azt, hogy az Essential felugró szelfikamerás készüléket akar piacra dobni. Jó eséllyel ez volt a jelenleg elfogadott trend egyik alternatívája, de végül a belógó kamera mellett döntöttek. 

Azt nehéz lenne megmondani, hogy 2019 a készülékházból előugró kamerák éve lesz-e, de az tény, hogy az Essential ha akarná sem tudná megakadályozni a Vivo törekvéseit, hiszen a szabadalmat Amerikában kapta csak meg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.