Hirdetés

Az EU szerint nem korlátozza az innovációt az USB-C kötelezővé tétele



|

Az Apple maradt az egyetlen ellenálló, az EU azonban nem hátrál ki, végig fogják vinni a csatlakozók egységesítését.

Hirdetés

Még egy hónapja sincs, hogy az EU határozott lépést tett afelé, hogy rákényszerítse a még ellenálló vagy más okokból távolmaradó gyártókat az USB-C használatára.

A mindenféle elektronikai cikken megtalálható csatlakozók egységesítésének két fontos célja is van. Elősorban az elektronikai hulladék mennyiségét szeretnék ezzel csökkenteni, másodsorban pedig a felhasználók életét egyszerűsítenék a szabályozással.

Hirdetés

A nagy gyártók közül tulajdonképpen már csak az Apple áll ellen a szabályozásnak, ők a mai napig az iPhone 5-tel debütált Lightning csatlakozóval tervezik a készülékeiket. A cég sokáig azzal védekezett, sőt támadta az EU rendeletét, hogy az USB-C-re való korlátozás az innováció ellensége.

Az európai parlamenti képviselő és a fogyasztóvédelmi bizottság elnöke, Anna Cavazzini erre reagálva a következőket mondta:

"A javaslat kimondja, amennyiben megjelenik egy új szabvány, ami hatékonyabb mint az USB-C, gond nélkül hozzáigazíthatjuk a szabályokat."

Azt nem részletezték, hogy mi alapján lehetne egy új port hatékonyabb az USB-C-nél, de az Apple támadását kétségtelenül hárították ezzel, sőt, kimondták azt is, hogy a Lightning nem alkalmas a trónfosztásra.

Az EU egyébként tényleg rugalmas a szabállyal kapcsolatban, előző hónapban például a The Verge-nek adott interjúban egy szóvivő elmondta, ha egy eszköz kizárólag vezeték nélküli töltéssel érkezik, az is teljesen rendben van.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.