Hirdetés

Az Európai Unió után az Egyesült Államok is beinthet a Lightning csatlakozónak



|

Lassan tényleg esélye sem marad az Apple-nek arra, hogy életben tartsa a Lightning csatlakozót.

Hirdetés

Hónap elején bombaként robbant a hír, hogy az Európai Unió hosszas tanácskozás után döntést hozott, 2024 őszétől csak és kizárólag USB-C-vel szerelt okostelefonokat lehet árusítani a tagországokban. A szabályozás alá tartoznak az okostelefonokon túl az e-olvasók, a tölthető fülhallgatók, a tabletek és a hordozható játékkonzolok is.

Az elképzelések szerint a vásárlók szabadon eldönthetik majd, hogy kérnek-e töltőt az új készülékeikhez, amivel még több hulladékot spórolhatunk meg.

Hirdetés

Az Apple annak idején az iPhone 5-tel vezette be az idén már 10 éves, az USB-C-hez képest egyre elavultabb szabványt, ami az EU-s döntés után újabb szeget kaphat a koporsójába, hiszen az Egyesült Államokban is egyre hangosabbak azok a hangok, akik az USB-C-re kényszerítenék át az Apple eszközeit.

Az Egyesült Államok kereskedelmi minisztere, Gina Raimondo levelet küldött a Kereskedelmi Minisztériumnak, amiben azt taglalja, az Apple Lightning csatlakozója felesleges frusztráció a vásárlóknak, aminek kivezetésével nem csak rengeteg feleslegesen termelt elektromos hulladéktól szabadulhatna meg a kontinens, hanem a felhasználóknak is jelentősen megkönnyebbülne az élete az egységes portokkal.

Raimondo azt javasolja a minisztériumnak, hogy vegyék például az EU által érvényesített szabványt, és alkalmazzák azt a megfelelő módon az Egyesült Államok területén is. Az indítványt több szenátor is aláírta, például Bernie Sanders is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.