Hirdetés

Az Európai Űrügynökség saját újrafelhasználható rakétát fejleszt



|

Nem csak a SpaceX-nek lesz újrafelhasználható rakétája, hamarosan kezdődik a munka az Európai Űrügynökségnél is.

Hirdetés

A SpaceX nevéről sokaknak jut eszébe az újrafelhasználható rakéta, azonban hamarosan Európának is lesz ilyenje. Az Európai Űrügynökség ugyanis elkezdte a saját alternatívájának fejlesztését, a cél pedig az, hogy a rakétakilövések sokkal olcsóbbá váljanak. Hosszú távon ultraolcsó rakétameghajtást szeretnének egy flottányi járműhöz, ami bármilyen küldetésen bevethető és újra felhasználható. 

Hirdetés

Az Európai Űrügynökség teljes mértékben maga finanszírozza a Prometheus hajtómű terveit, és a jelenlegi költségeket a tizedére faragná ezekkel a rakétákkal. Az alkatrészek tesztelése Németországban hamarosan elkezdődik. 

Egyes elemeket egyébként már le is gyártottak, most pedig a főbb alrendszerek készítése zajlik. A teljes, kész projektet 2021-ben mutathatják be, de még akkor is csak tesztelési céllal. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.