Hirdetés

Az év első negyedének top 5 okostelefonja közül négy iPhone volt



|

A Counterpoint mérése szerint mind bevétel, mind eladott mennyiség tekintetében az Apple termékei domináltak.

Hirdetés

Egész szép számokat generál a tavaly ősszel debütált iPhone 12 család, még úgy is, hogy az iPhone 12 mini nem lett túl népszerű. Nem csak az Apple állítja ezt, különböző mérések szerint is átlagon felül teljesítenek a régi-új dizájnt kapott készülékek, és most a Counterpoint által kiadott statisztikák is azt mutatják, nem lehet oka panaszra a cégnek.

A Counterpoint Research globális statisztikái szerint 2021 első negyedévében az okostelefonok közül mind bevételeket, mind eladott mennyiséget tekintve az iPhone-ok domináltak, de a sorrendjük eltér, és a lista folytatása is egészen más.

Hirdetés

A legtöbb pénzt a 12%-os részesedést elérő iPhone 12 Pro Max hozta, amit a 11%-os iPhone 12, a 9%-os iPhone 12 Pro és a 3%-os iPhone 11 követ. Nem sokkal maradt le a szintén 3%-os, de a statisztikában furán jelölt Galaxy S21 Ultra 5G, ami az iPhone 12 minit előzte be. A top 10 további részében is Apple és Samsung termékek szerepelnek, de sikerült a Huaweinek is becsúszni a Mate 40 Próval. Az okostelefonokból származó teljes bevétel meghaladta a 100 milliárd dollárt ebben a negyedévben.

Eladott mennyiségben az alap iPhone 12 vezet 5%-kal, majd a Pro Max jön 4-gyel, a Pro 3-mal, és az iPhone 11 2-vel. A Redmi három készülékkel is bekerült a top 10-be, ahogy a Samsung is, az iPhone 12 mini viszont lecsúszott.

Ezek ugyan csak elemzői becslések, de nem tűnik irreálisnak a felosztás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.