Hirdetés

Az év hősei közé választotta Karikó Katalint a Time



|

Nem csak Elon Muskot ismerte el a nagy múltú magazin.

Hirdetés

A Time magazin év embere-díját ezúttal ugyan a milliárdos Elon Musk zsebelhette be, de magyar sikert is hozott az újság idei választása, 2021 hősei ugyanis a vakcinatudósok lettek, köztük az mRNS-alapú oltások kifejlesztésében kulcsszerepet játszó Karikó Katalinnal.

A szolnoki születésű, de már az Amerikai Egyesült Államokban élő kutató három kollégájával, Kizzmekia Corbettel, Barney Grahammel és Drew Weissmannel osztozik az elismerésen.

Hirdetés

Az év hőseinek természetesen saját címlap is járt, melyen Karikó látható legfelül, majd lefelé haladva Graham, Weissman és Corbett sorakozik.

Ahogy a tudósok életét és munkáját bemutató cikk írja, az elismerést nemcsak a vakcina kifejlesztéséért, de a példamutató együttműködésért is kapták Karikóék:

"A COVID-19 vakcina mögött álló csodatevők nemcsak azért az év Time-hősei, mert védelmet nyújtottak a világnak egy kórokozó ellen, hanem azért is, mert bámulatos teljesítményük módja többet is véd  a puszta egészségünknél: ambícióikat a közjó szolgálatába állították, beszéltek egymással és bíztak a tényekben."

Karikó Katalin ezzel újabb neves elismeréssel gazdagodott, gyűjteményében ugyanis már olyan kitüntetések sorakoznak, mint a Francia Tudományos Akadémia legrangosabb díjának számító Grande Médaille, a német Paul Ehrlich és Ludwig Darmstaedter-díj, vagy a thai királyi család alapítványának Mahidol herceg-díja.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.