Hirdetés

Az HBO Max ügyesebben küzd a jelszómegosztás ellen, mint a Netflix



|

Az HBO Max korábbi tulajdonosa szerint a platform nem küzd a Netflixhez hasonló gondokkal.

Hirdetés

A Netflix még márciusban harangozta be, hogy lecsap az előfizetésüket megosztó felhasználókra, és egy új megoldással kezdett kísérletezni, amellyel némi plusz pénzért alprofilokat lehet létrehozni a párhuzamos streameléshez.

A napokban pedig ismét előkerült a téma, miután a vállalat részben a 100 millió jelszómegosztót okolta azért, hogy történetében először csökkent az előfizetők száma, mélyrepülésbe taszítva a Netflix-részvények árfolyamát. A rivális HBO Maxnél viszont nincsenek, és nem is lesznek ilyen gondok, legalábbis a platform korábbi tulajdonosa szerint.

Hirdetés

Az AT&T vezérigazgatóját, John Stankey-t az első pénzügyi negyedévről szóló befektetői tájékoztatón kérdezték a jelszómegosztásról. A vállalat nemrég zárta le az HBO Maxet is birtokló WarnerMedia tavaly bejelentett eladását a Discovery-nek, amivel létrejött a Warner Bros. Discovery. Az előző negyedévben viszont még az AT&T alá tartozott a platform, így Stankey is illetékes a kérdésben.

A jelszómegosztás kapcsán a CEO azt mondta, hogy alaposan átgondolták az HBO Max felépítését, elegendő rugalmasságot biztosítva a felhasználóknak, az "elharapódzó visszaéléseket" viszont meg akarták előzni, ezért minden hónapban "aktívan figyelik", hogy az adott felhasználók miként veszik igénybe a szolgáltatást, és betartatják a megosztást tiltó szabályokat. Stankey szerint ez a helyes út a streaming-iparág számára, ezért néhány szereplő idővel szintén ebbe az irányba módosítja majd a gyakorlatát.

Az AT&T fejese tehát bizakodó a potyázókat illetően, ám csak később fog kiderülni, hogy volt-e ennek alapja, hiszen az HBO Max még mindig gyerekcipőben jár. Összehasonlításként: a legutóbbi adatok szerint a szolgáltatásnak a feltehetően jóval népszerűbb HBO tévécsatornát is beleszámítva 73,8 millió előfizetője van, míg a Netflix már több mint 220 millió felhasználóval bír. A több előfizető pedig több jelszómegosztást jelent, amit ellenőrizni is nagyobb feladat, mint egy jóval kisebb tárbor esetében.

Az HBO Max március óta érhető el Magyarországon, a március 31-ig regisztráltaknak 1590, a később érkezőknek pedig 2390 forintos havidíjjal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.