Hirdetés

Az HTC is blockchain-telefont épít



|

Az új androidos okostelefon egyben biztonságos kriptopénztárca is lesz.

Hirdetés

Vannak, akik szívesen vennék, ha az okostelefonjuk egyben biztonságos digitális tárca is lenne a kriptovalutás tranzakcióikhoz - de ezért nem adnának ki 1000 dollárt egy Finney okostelefonért. Nekik segítene az HTC. 

Hirdetés

A szebb napokat megélt gyártó saját blockchain-telefon fejlesztésébe kezdett. A készülék neve HTC Exodus, és hardveresen is biztonságos környezetet nyújt a decentralizált kriptovaluták (mint a bitcoin vagy az ethereum) támogatásához. 

Sajnos egyelőre nincsenek részletek a specifikációkat, a szoftvert vagy a vételárat illetően. Azt viszont már tudni, hogy a projektet az a Phil Chen karolja fel, aki az HTC Vive VR-headset megalkotásában is segédkezett. 

Kedvcsinálónak egy rajzot azért kiadott az HTC a hardverről. Egyelőre nehéz lenne megtippelni, hogy mekkora igény van a blockchain-mobilok iránt, amelyek hardver- és szoftveralapú kriptopénztárcák is egyben. Az HTC-nek mindenesetre igen nehéz évei vannak, és képtelen labdába rúgni a piacon. Ezért aztán nem meglepő, hogy a réspiacokon is szívesen próbálkozna. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.