Hirdetés

Az i4-re építi az első elektromos autóját a BMW M divíziója



|

A BMW motorsport-részlege úgy döntött, hogy az első elektromos autója az i4 sportosabb változata lesz.

Hirdetés

A BMW motorsportokra szakosodott M divíziója bejelentette, hogy készül az első teljesen elektromos autója, amit a közelgő i4-re építenek. A BMW M ügyvezetője azt is elárulta, hogy az autó jövőre mutatkozik be. A szakértők szerint az alap i4 sportosabb verziójára számíthatunk, de azért nem annyira komoly modellre, mint egy BMW M3 vagy M4. A BMW M vezetője szerint a jelenlegi akkutechnológia még nem elég jó, hogy a legerősebb BMW-ket önállóan működtesse, idő kell, hogy tervezzenek olyat, ami erre képes. 

Hirdetés

A BMW M szerint a legnagyobb kérdést az jelenti, hogy mit kezdjenek az akkumulátor súlyával az elektromos autóknál, ha olyan stílust, jellemzőket és dinamikát akarnak biztosítani, mint amit az M széria kínál. 

Egyelőre nem sok konkrétumot osztottak meg az i4 sportosabb kiadásáról, de feltehetően számokban ráver majd a normál kiadásra. Az i4-be egy 390 kW-os motor kerül, ami 0-ról 100-ra nagyjából 4 másodperc alatt tudja felgyorsítani az autót. A 80 kWh-s akkumulátor pedig egy töltéssel pedig 600 kilométeres hatótávot garantál. A normál i4 2022-ben jelenik meg, így évek kérdése is lehet, mire az M-es változat megérkezik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.