Hirdetés

Az idén négy új számítógépet is piacra dobhat az Apple



|

Asztali és hordozható fronton is frissítések elé néz a Macek palettája.

Hirdetés

A pletykákat elnézve kifejezetten mozgalmas év lesz ez az Apple és a márka rajongói számára, mivel az idén nemcsak az első USB-C-s iPhone-ok mutatkoznak be, hanem az évek óta várt prémium VR-headset is, amit Reality Pró néven emlegetnek a jól értesült szivárogtatók.

Az egyik ilyen Mark Gurman, aki most egy friss jelentésben rántotta le a leplet az almás cég számítógépes terveiről, s ha a forrásai nem tévednek, ezen a fronton is tartogat néhány újdonságot a 2023-as esztendő.

A Bloomberg elemzője a Power On hírlevél legutóbbi kiadásában fedte fel, hogy értesülései szerint az Apple négy új Macet is piacra dob az idei évben. Az egyik a 24 hüvelykes iMac frissítése, amit állítólag a 2021-ben bemutatott jelenlegi generáció színeivel tesztelnek, és valamikor az év második felében kerül boltokba. A gép nagy dobása a házon belül fejlesztett M3-as processzor lehet, a mostani iMacekben ugyanis még a 2020-as M1 dolgozik.

Hirdetés

Ami a többi új Macet illeti, Gurman tudomása szerint az Apple frissíteni fogja a 13 hüvelykes MacBook Airt, és most először egy 15 hüvelykes variánst is kapunk a pillekönnyű laptopból. A teljesítmény szerelmesei pedig az új Mac Pro miatt izgulhatnak, mivel az idén a profiknak szánt masina is megújulhat. Az aktuális Mac Prót még 2019-ben leplezték le, ezért továbbra is az Inteltől érkező Xeon-processzorokat használja, a következő generációban viszont már az M2 Ultra duruzsolhat.

A 2023-as Macek mellett Gurman a távolabbi jövőbe is vetett egy pillantást: 2024 első felében az iPad Pro is kap egy nagy frissítést M3-as chippel és OLED kijelzővel. Habár régóta téma, hogy az utóbbi a MacBookokba is beköszön, az elemző szerint erre leghamarabb csak a 2025-ös szezonban érdemes számítanunk.

Az idő persze majd eldönti, hogy mindebből mi és mikor válik valóra, az Apple következő dobása viszont jó eséllyel a szokásos tavaszi termékbemutató lesz, melynek keretében az iPhone 14 is kaphat egy apró frissítést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.