Hirdetés

Az iMessage-t cikizi Mark Zuckerberg



|

A WhatsApp új reklámkampánya szerint sokkal jobban járunk, ha a Meta platformját használjuk az iMessage helyett.

Hirdetés

Az Apple saját üzenetküldője, az iMessage népszerű extrának számít az almás kütyük tulajdonosai között, a cupertinóiak pedig féltve őrzik a szolgáltatást, hiába könyörög a cégnek már a Google is, hogy az RCS szabványra átállva tegye kompatibilissé az androidos küldeményekkel.

Az iMessage titkosított, kék buborékkal jelzett üzenetei ugyanis csak az Apple-eszközök közötti kommunikációban használhatók, míg a "körön kívülre" zöld buborékba csomagolt titkosítatlan SMS-t küldenek az iPhone-ok. Ebbe szállt most bele a világ legnépszerűbb chatalkalmazása, a WhatsApp új kampánya is.

Hirdetés

A tűzparancsot a szolgáltatást birtokló Meta első embere, Mark Zuckerberg adta ki az alábbi poszttal, amely szerint az iMessage kék és zöld buborékokra osztja a beszélgetéseket, míg a WhatsApp egyszerűen csak "privát buborékokat" használ. S ha esetleg ennyiből még nem jönne át az üzenet, a képhez mellékelt szöveg szerint a WhatsApp "jóval privátabb és biztonságosabb az iMessage-nél".

Zuckerberg kommentje emellett arra is figyelmeztet, hogy a Meta csevegőalkalmazásában egyetlen mozdulattal eltüntethetjük az új üzeneteket, s hogy az Apple-lel ellentétben ők titkosított biztonsági mentéseket is kínálnak a beszélgetésekről. Ráadásként egy reklámfilmet is kaptunk, ebben viszont nem az iMessage-re van kihegyezve a mondanivaló, pusztán a WhatsApp titkosítását hangsúlyozza a postagalambhoz hasonlított egyéb megoldásokkal szemben.

Mindent összevetve persze valószínűleg nincs is nagy jelentősége, hogy a Meta ekézi-e az Apple-t, a cégvezető Tim Cook ugyanis nemrég nyilatkozott a témában, és az RCS-kompatibilitást feszegető kérdést magabiztosan elintézte annyival, hogy jelenleg nem látják az igényt erre a felhasználók részéről.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.