Hirdetés

Az Instagram fejese elismerte, hogy túlzásba vitték a videók erőltetését



|

Adam Mosseri is egyetért abban, hogy túl gyorsan akartak az új TikTokká válni.

Hirdetés

A Meta szárnyai alá tartozó Instagram első embere, Adam Mosseri még 2021 nyarán kürtölte világgá, hogy véget ért az a korszak, amikor a közösségi oldal képmegosztóként határozta meg magát, ez pedig a gyakorlatban azt jelentette, hogy a TikTokkal versengve a rövid videókra helyezték át a hangsúlyt.

A Reels néven futó formátum erőltetése azonban sokakat felháborított, hiszen még mindig bőven akadnak olyanok, akik a fotók miatt használják az Instagramot, az algoritmus viszont az ő torkukon is gőzerővel igyekezett lenyomni a sokszor egy az egyben a TikTokról átmásolt, annak vízjelével futó mozgóképes anyagokat.

Hirdetés

Mosseri nemrég a saját fiókján, egy 24 óra után eltűnő sztoriban reagált a kritikákra, beismerve, hogy valóban túlzásba vitték a tiktokosítás erőltetését:

"Úgy gondolom, hogy 2022-ben túlságosan a videóra összpontosítottunk, és túlságosan erőltettük őket a rangsorban, alapvetően túl sok videót és nem elég fotót mutatva."

- mondta az amerikai-izraeli üzletember, aki 2018 októbere óta ül az Instagram vezetői székében. Mosseri egyúttal azt is leszögezte, hogy a fotók "mindig fontos részét képezik majd" annak, amivel foglalkoznak, és hogy továbbra is értékelik a fényképes formátumot. Ennek jegyében szerinte időközben sikerült is egyensúlyba hozniuk az ajánlásokért felelős algoritmust, amit arra alapoz, hogy az emberek "nagyjából egyforma" gyakorisággal kommentelnek a fotós és a videós tartalmak alá.

A videók zavaró erőltetése mellett a vezető azt is elismerte, hogy komoly problémát jelentenek az egyre szaporodó spamfiókok, melyek kapcsán ő személy szerint elsősorban a botokkal terjesztett kommentek miatt aggódik. Mosseri válasza erre az, hogy mindent elkövetnek a helyzet javításáért, így az idei év során remélhetőleg látszata is lesz az intézkedéseknek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.