Hirdetés

Az Instagram mostantól elrejti a sértő hozzászólásokat



|

Mesterséges intelligencia segítségével innentől kezdve automatikusan rejti el a sértő hozzászólásokat az Instagram.

Hirdetés

Az Instagram nem csak klasszikus ikont hozott el a tizedik születésnapja alkalmából, hanem egyéb újdonsággal is frissít például az erőszakos és sértő tartalmak megfékezése érdekében, amelyek természetesen ezen a közösségi platformon is futótűzként terjednek.

Éppen ezért innentől kezdve mesterséges intelligencia segítségével automatikusan blokkolják a sértő hozzászólásokat. Ezeket a korábban bejelentett, hasonló tartalmak alapján szűrik majd, az irányelveket megszegő hozzászólásokat pedig el is távolítják. 

Hirdetés

Emellett kiterjesztik a nudge funkciót, ami értesít valakit, ha csúnya hozzászólást ír. Korábban az app csak egyszer figyelmeztetett ilyen helyzetben, most az inzultáló megjegyzésekre újra és újra kiírja majd a figyelmeztetéseket. 

Bár konkrét számokat nem mellékelt az Instagram, állítólag a funkció elindítása óta nagy arányban sikerült visszaszorítani a negatívnak nevezett interakciókat a hozzászólások résznél. Egyelőre az angol, portugál, spanyol, francia, orosz, kínai és arab nyelveket tudják szűrni, de a jövőben bővítéseket terveznek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.