Hirdetés

Az Instagram teljesíti a felhasználók egyik régi kívánságát



|

Világszerte elérhetővé vált a közösségi oldal új funkciója.

Hirdetés

A legtöbb felhasználó valószínűleg természetesnek veszi, hogy már a képmegosztóként indult Instagram is tobzódik a TikTok sikerreceptjét utánzó rövid, zenés videóktól, amit a Reels néven futó formátum 2020-as elindulásának köszönhetünk. A Meta irányítása alá tartozó platform azóta is igyekszik mindenben lemásolni a több mint 1 milliárd embert meghódító kínai konkurenst, ezért ahhoz hasonlóan az Egyesült Államokban már a nyár folyamán elérhetővé tette a Reels-videók letöltését, most pedig  globálisan is befut a funkció.

A TechCruch beszámolója szerint ezt maga az Instagram fejese, Adam Mosseri adta hírül egy közvetítésben. A letöltés csak a nyilvánosan megtekinthető Reeleknél engedélyezett, a videókat pedig vízjelezve menthetjük el, rajtuk a közösségi oldal ikonjával és a készítő felhasználói nevével. További kikötés, hogy ha az eredeti anyag licencelt zenét használ, akkor a letöltés során az Instagram automatikusan eltávolítja róla a hangsávot.

Hirdetés

A funkció használatához csak meg kell érinteni a Megosztás-gombot a lejátszás közben, a felugró lehetőségek között pedig ott lesz a letöltés is.

Aki nem örül a fejleménynek, annak továbbra is megvan a lehetősége, hogy akár a nyilvánosra állított videóinál is megtiltsa a letöltést. Ehhez az alkalmazás adatvédelmi beállításaiba kell navigálni, azon belül pedig a Reeleket érintő almenüben találjuk a mentést letiltó kapcsolót. Ahogy az az új funkcióknál lenni szokott, a videók letöltésének sincs konkrét megjelenési dátuma, de ezekben a napokban minden felhasználónál aktiválódnia kell a lehetőségnek.

A Meta ezzel nemcsak a TikTokhoz, hanem a formátumra ugyancsak rákapó YouTube-hoz is felzárkózott, amelynél szintén engedélyezett az ún. Shorts-videók vízjelezett letöltése.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.