Hirdetés

Az Intel azt javasolja, hogy töröld az androidos alkalmazását



|

Biztonsági okokból elkaszálta a Remote Keyboardot az Intel, és annak törlését is javasolja.

Hirdetés

Az Intel néhány évvel ezelőtt adta ki a Remote Keyboard nevű appot Androidra. Az ötlet az volt, hogy a felhasználók ezzel az okostelefonjukat vagy táblagépüket billentyűzetként és érintőpadként tudják használni egy windowsos PC-hez. Ennek hála könnyű szöveget bevinni vagy az egeret használni, még egy tévére kötött Intel Compute Stickkel vagy NUC géppel is. 

Hirdetés

Kiderült azonban, hogy komoly sérülékenységek vannak az alkalmazásban. Az Intel ezért törölte a Google Play Áruházból, és a felhasználóknak is azt javasolja, hogy mielőbb távolítsák el a készülékeikről. 

Az Intel biztonsági figyelmeztetése szerint a legkritikusabb sérülékenység lehetővé teszi a hálózat támadójának, hogy olyan leütéseket eszközöljön, mintha a helyi felhasználó nyomott volna meg gombokat. 

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a támadó képes csatlakozni az eszközhöz az interneten keresztül, majd az engedélyünk nélkül parancsokat begépelni és végrehajtani a számítógépünkön. Ez elég rosszul hangzik. 

Ha az Intel nem adja ki újra a már javított appot, akkor a felhasználóknak új alternatívát kell keresniük. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.