Hirdetés

Az Intel két játékban is megmutatta, hogyan teljesít a saját DLSS-riválisa



|

Akció közben láthatjuk az Intel XeSS technológiát.

Hirdetés

Hónapok óta nem titok, hogy hamarosan az Intel is belép a videokártyák piacára. A kékek ARC néven érkező (Alchemist) GPU-inak a jóval nagyobb tapasztalattal bíró Nvidiával és AMD-vel szemben kell majd bizonyítaniuk, melynek érdekében nem maradhat ki a repertoárból a játékok felskálázása sem.

A teljesítményjavító trükköt elsőként az Nvidia vezette be a DLSS formájában, majd az AMD is követte a nagy rivális példáját az FSR technológiával. Az Intel már a nyári Architecture Day 2021-en is megvillantotta az XeSS-nek hívott saját megoldását, most pedig ismét kaptunk belőle egy kis ízelítőt.

Hirdetés

Az Alder Lake processzorokat is leleplező InnovatiON 2021-en vetített bemutatón 6:20-tól látható az a rész, ahol a Hitman 3 egyes jeleneteit csodálhatjuk meg 1080p, és a 4K-s felskálázást biztosító XeSS mellett. A gyári prezentáció alapján lehet potenciál a kékek eljárásában, ám a kritikusok joggal jegyezték meg, hogy az igazán beszédes a natív 4K-val történő összevetés lenne.

Az Intel viszont azzal indokolta a döntést, hogy 4K XeSS mellett nagyjából olyan teljesítményt nyújtanak majd a játékok, mint natív 1080p-ben. Akit pedig jobban is érdekel a felskálázás, az rávetheti magát az Event Keynote-ra, amelyben 43:15-től a The Riftbreaker demonstrálja a technológia képességeit.

Az Intel XeSS az ígéretek szerint az Nvidia és az AMD videokártyáival is működni fog, a kiválasztott fejlesztők pedig már most hozzáférést kaptak az SDK-hoz. A GPU-k megjelenési dátuma továbbra sem ismert, azt várhatóan a januári CES 2022-n árulhatja el a vállalat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.