Hirdetés

Az Intel kudarcnak ítélte a viselhető eszközöket



|

A jelentések szerint feloszlott a Basis-csapat, nem fejleszt többé saját viselhető eszközt az Intel.

Hirdetés

A Basis Peak aktivitáskövető óra korábban az egyik legpontosabb eszköznek számított, ha lépések, pulzus és egyéb ilyen információk követéséről volt szó. Ezért úgy tűnt, hogy amikor az Intel 2014-ben felvásárolta a Basist, nagy tempóban folytatja a viselhető eszközök piacán. 

Hirdetés

Tavaly nyáron túlmelegedés miatt azonban muszáj volt visszahívni az eszközt, az Intel pedig tavaly év végén a felhős szolgáltatásokat is leállította. 

A CNBC jelentése szerint a Basis csapatát most teljesen feloszlatták, az Intel pedig soha többé nem fejleszt saját viselhető eszközöket. 

Állítólag a Basis-csoport 80 százalékát már novemberben elküldte az Intel, ebben a hónapban pedig végleg feloszlatta. 

Nehéz megmondani, hogy az Intel teljesen végzett-e a viselhető eszközök piacával, vélhetően azért chipeket szállít majd más gyártóknak. A Curie modulok például kicsi és alacsony fogyasztású megoldások, amelyek processzort, mozgásérzékelőt, Bluetooth-t és más egyebeket kínálnak apró kütyükbe. 

Nem meglepő, hogy az Intel hátrál a szektorból, elvégre a fogyasztói piacon sem az okosórák, sem az okoskarkötők nem hozták el a várt forradalmat. Az egészségügy és az üzleti szektor azonban sok lehetőséget rejt még magában. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.