Hirdetés

Az Intel laptopos processzorai is kiszivároghattak



|

Az AMD után a kékek meglepetéseit is lelőhette az egyik nagy hardveres híroldal.

Hirdetés

Nagyon formában van ma a hardveres hírekre szakosodott VideoCardz, hiszen nemcsak az Nvidia GeForce RTX 3090 Ti Founders Edition fotóját, de az AMD Ryzen 6000-es laptop-processzorainak specifikációit is kiszivárogtatta még a termékek hivatalos bemutatója előtt.

A zöldek és a pirosak után pedig most a kékeken a sor, a portál ugyanis nemrég az Intel H- és U-szériás laptopos processzorainak specifikációiról is közölt két erősen hivatalosnak tűnő táblázatot.

Hirdetés

A fotókon a 12. generációs Alder Lake chipek 13 notebookos változata szerepel. Ebből 8 a komolyabb igénybevételre (pl. tartalomgyártás, játék) szánt H, 5 pedig a könnyített, vékonyabb masinákat célzó U-sorozatot gyarapítja. Ami a H-szériát illeti, a paletta itt a 8 magos i5-12450H-tól a 14 magos i9-12900HK-ig terjed, a középutat pedig a 10-14 magos i7-es kiadások jelentik.

A U-processzorok esetében a belépő szintet az 5 magos I3-1215U képviseli, míg a csúcson a 10 magos i7-1265U-t találjuk. A chipek alap TDP-je mindössze 15W, ami akár 55W-ig is fokozható, de még ez a fogyasztás is jóval barátságosabb az erősebb H-széria 115W-os maximális TDP-értékénél.

A táblázatok hitelességét alátámasztani látszik a bal alsó sarokban található felirat, mely szerint a dokumentum tartalma január 5. reggel 7:10-ig embargós, ez pedig arra utal, hogy még az Intel eredetileg ekkorra tervezett CES 2022-es showjának lemondása előtt készült.

A koronavírus-járvány miatt a kékek azonban végül úgy döntöttek, hogy online formában tartják meg a leleplezést, előre hozva azt ma este 7 órára. Cikkünk írásakor már pörög a visszaszámláló az esemény weboldalán, amely ide kattintva érhető el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.