Hirdetés

Az Intel véletlenül megerősítette több Raptor Lake processzor specifikációját



|

Egyre közelebb kerülünk a 13. generációs Intel processzorok megjelenéséhez, és lassan mindent tudunk is róluk.

Hirdetés

A jelek szerint nem szándékosan, de mégis nyilvánosságra hozta az Intel véletlenül több 13. generációs Intel Raptor Lake processzor specifikációját is. Mindez azután történt, hogy a gyártó nemrég megerősítette, az egyik új CPU 6 GHz-en működik. Igaz, a malőrt követően gyorsan el is tüntették az Core i5-13600K, a Core i7-13700K és a Core i9-13900K adatai, az internet viszont, amint tudjuk, nem felejt, szóval van miből csemegézni.

Szerencsére a Twitter népe gyorsan rávette magát az Intel kanadai oldalra, és szépen meg is örökített minden szükséges információt. A Raptor Lake csúcsa természetesen az i9-13900K, ami 24 maggal és 32 szállal rendelkezik, és aminek a teljesítményre kihegyezett magjai maximum 5,4 GHz-en dolgoznak majd. Az i7-13700K ezzel szemben 16 maggal és 24 szállal érkezik, a P-magok teljesítménye pedig 5,3 GHz-en lesz zárolva.

Hirdetés

Végül, de nem utolsósorban a sokaknak ideális választásnak tűnő i5-13600K-t is megismerhettük, ami 14 magot és 20 szálat számlál. A teljesítmény magok maximális órajele 5,1 GHz. A Thermal Velocitynek köszönhetően a Core i9-13900K és a Core i7-13700K rendelkezik majd 2-2 teljesítmény maggal, amik 5,8 GHz-ig felpöröghetnek.

A sztoriban az a vicces csavar, hogy az Intel még továbbra sem jelentette be hivatalosan a Raptor Lake processzorokat, amiket a szeptemberben folyamán érkező Ryzen 9 7950X riválisainak szán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.