Hirdetés

Az Intel vezérigazgatója szerint 2024-ig is eltart a chiphiány



|

Az Intel első embere nem túl bizakodó a félvezető- és chiphiánnyal kapcsolatban.

Hirdetés

Számos negatív tényező vezetett oda, hogy globálisan is érezhető lett a chiphiány, ami nem csak a szórakoztatóelektronikai iparra van kihatással, többek között például az autógyártás is erősen kiszolgáltatott a megnehezített körülményeknek.

A számítástechnikai piac egyik legnagyobb résztvevőjének vezetője, az Intel vezérigazgatója szerint a jelenlegi helyzet még sokáig velünk lesz, szokjuk csak meg nyugodtan.

Hirdetés

Pat Gelsinger a következőképp nyilatkozott a helyzettel kapcsolatban:

"[...] úgy véljük, hogy a teljes félvezetőhiány a korábbi, 2023-as becsléseinkhez képest 2024-re csúszik, mivel a hiány mostanra elérte a berendezéseket is, így a gyárak is egyre nehezebb helyzetbe kerülnek."

Sajnos az ipar több fontos szereplője is Gelsingerrel ért egyet, az Nvidia CEO-ja is arról beszélt, hogy 2022-ben szinte végig megfigyelhető lesz a termékeik nehézkes elérhetősége. Velük szemben Phil Spencer, az Xbox első embere kicsit pozitívabb oldalról közelítette meg a témát, ő úgy nyilatkozott, hogy az Xbox ellátás a globális chiphiány ellenére is a csúcson van.

Egy biztos, a videokártyák ára határozottan csökken, bár az ajánlott fogyasztói áraktól még mindig messze vannak. Nektek sikerült már valamilyen hardvert újítanotok, vagy még vártok további árzuhanásokra?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.