Hirdetés

Az Intelnek nagyon fáj az Apple legutóbbi döntése



|

Az Apple megköszönte az Intel eddigi munkáját. Úgy néz ki, hogy 2020-tól Apple modemek kerülnek az iPhone okostelefonokba.

Hirdetés

Az iPhone X-tulajdonosok vagy Intel XMM7480 modemet kaptak a készülékükhöz (A1901-es modellek) vagy Qualcomm chipet (A1865-ös modell). 2020-tól azonban úgy néz ki, hogy csak Apple modemek kerülnek az iPhone okostelefonokba. 

Hirdetés

Iparági források olyan belsős Intel-kommunikációról számoltak be, amely alapján az Apple megköszönte az óriás szolgálatait, és nem tart igényt a jövőbeli 5G-s modemeire. 

Miután a Qualcomm szabadalmi és jogdíjakkal kapcsolatos viták miatt kiesett az Apple partneri köréből, az Intel boldogan vállalta, hogy minden 2018-as iPhone-ba modemet szállít. Az öröm nem tart sokáig. 

Most, hogy 2020-szal kezdődően az Apple végleg szakít az Intellel, az Intel állítólag le is állította a fejlesztéseket a területen, és lehet, hogy az 5G-s modemekről teljes egészében lemond. Mindennek az oka, hogy az Apple volt az egyetlen nagy és mindent meghatározó ügyfele. 

Mire vált az Apple a Qualcomm és az Intel megoldásairól? Nem valószínű, hogy a Huawei vagy a MediaTek termékeire. Sokkal valószínűbb, hogy immáron a modemek is házon belül készülnek majd. Mindez nem lesz könnyű, de az Apple-nek értelemszerűen minden erőforrása adott ahhoz, hogy aktív részese legyen az 5G-s forradalomnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.