Hirdetés

Az internet népe már űrfelvételekben is macskákat lát



|

A Kanadai Űrügynökség egyik felvétele sok embert nyújtózkodó cicára emlékeztet.

Hirdetés

Nem újdonság az interneten, hogy a macskák bárhol megjelenhetnek a legegyszerűbb mémektől kezdve úgy tűnik, az űrfelvételekig. A macskarajongó közösség hatására a CSA (Canadian Space Agency), vagyis a Kanadai Űrügynökség egyik felvétele roppant népszerű lett, ugyanis egy félszigetről készült fotót hasonlítottak egy macskához.

Az eredeti képet tavaly áprilisban publikálta a CSA a Lost Art Cartography együttműködésével, a felvételt Marcel Morin készítette. Az ügynökség nagyon jól reagált a trendre, nem meglepő módon egy elmaradhatatlan macskás fényképpel.

Hirdetés

A felvétel a Cape Breton Highlands területről készült, amely Nova Scotia (Új-Skócia) tartomány egyik legrégebbi hegysége. A fotót egy Copernicus Sentinel-2 műhold rögzítette, remekül látszanak rajta a havas részek, a folyók és a vízesések is. Ha pedig kicsit elengedjük a fantáziánkat, tényleg emlékeztet a félsziget egy cicára.

A Canadian Space Agency által készített eredeti felvétel nagy felbontásban elérhető az ügynökség honlapján.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.