Hirdetés

Az internetezés egyik legidegesítőbb problémáját oldja meg a magyar fejlesztés



|

Az ötletes fejlesztés felgyorsítja az online folyamatokat, de energiát is lehet spórolni a használatával.

Hirdetés

Bizonyára olvasóink között is sokan akadnak, akiknek már állt égnek a haja attól, ha egy online felületen megjelent képet csak akkor tudtak továbbítani, vagy máshová feltölteni, ha azt előtte szépen letöltötték a saját gépükre.

Ebből a körülményes megoldásból lett elege az újságíróként dolgozó Györfi Andrásnak, aki nem csak a pályatársak, de például az oktatás, a média, marketing vagy épp az egészségügy területén dolgozó szakemberek életét is szeretné megkönnyíteni a megoldásával.

A Lazy Felix egy bővítmény, amelyet a Google Chrome böngészőjéhez lehet telepíteni, és amely néhány kattintással lehetővé teszi az adott kép továbbítását a kívánt felületre. Leegyszerűsítve azt is mondhatnánk, hogy a másol/beilleszt parancs alternatív megoldásáról van szó, ennél azonban sokkal praktikusabb a kiegészítő használata.

Hirdetés

A Lazy Felix használata során ugyanis nem kell többé letölteni az internetről egy fájlt pusztán csak azért, hogy utána újra feltölthessük egy másik online felületre, például egy Facebook bejegyzésbe, vagy egy prezentációhoz.

Ehelyett elegendő telepíteni a Chrome-bővítményt, ezután pedig csupán annyit kell tenni, hogy az egér kurzorát a kívánt képre húzzuk, ilyenkor annak jobb alsó sarkában megjelenik egy macskamancs ikon. Erre kattintva lehet megjelölni a kiválasztott fájlt. Ezt követően pedig a Chrome ablak jobb felső sarkából nyitható le a Lazy Felix panel, ahol a megjelölt anyagainkat láthatjuk. Ha pedig be akarjuk illeszteni valahova, egyszerűen rákattintunk.

Újságíró vagyok, így a napi munkám során szerzett tapasztalataim hívták életre Lazy Felixet. Mindig zavart, hogy egy újságcikkhez csak úgy tudtam feltölteni egy online felületen kiválasztott fotót, ha előtte letöltöttem egy másik online felületről. Feleslegesnek tartottam ezt a procedúrát, idővel ráadásul a rengeteg letöltött fájl átláthatatlan káoszt okozott a gépemen. Az ötlet innen jött, a Lazy Felix bővítmény megszabadít a képek felesleges letöltésével és feltöltésével járó procedúrától és a felesleges adatforgalomtól

- emelte ki Györfi András, a Lazy Felix ötletgazdája.

A Lazy Felix - amelynek nevét egyébként a fejlesztő macskájának lustasága inspirálta - mindenki számára hozzáférhető, használata a bevezetési időszakban ingyenes. A telepítéshez pedig nincs szükség a bankkártya adatainak a megadására, de még email címre sem. A megjelölt képeinket ráadásul mappákba is rendezhetjük a panelen belül a további kényelem érdekében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.