Hirdetés

Az iOS 12-vel még többet tudnak majd az iPhone-ok



|

Az Apple külső felek számára is hozzáférhetővé teheti az iPhone-ok NFC chipjét az új rendszerben.

Hirdetés

Egy múlt hét végi jelentés szerint az Apple azt tervezi, hogy külső fejlesztők számára is hozzáférhetővé teszi az iOS 12-ben az iPhone készülékek NFC chipjét. 

Hirdetés

Az Apple először még az iPhone 6-os szériába tett NFC chipet az Apple Pay szolgáltatás érdekében. Azzal, hogy a chipet most mások számára is elérhetővé teszi, további funkciókat kaphatnak az iPhone-ok. 

Az almás készülékek így képesek lehetnek majd kinyitni a hotelszobákat vagy kiválthatják a kártyaformátumú közlekedési jegyeket. Az előbbi egyébként néhol most is támogatott, de csak Bluetooth LE jellel - az NFC-vel viszont sokkal biztonságosabb a folyamat. 

Azt nem tudni, hogy az Apple minden fejlesztő számára elérhetővé teszi-e a chipet vagy csak meghatározott partnerek élhetnek a lehetőséggel. Remélhetőleg a június 4-én kezdődő WWDC-n többet is megtudunk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.