Hirdetés

Az iOS 16 visszahoz egy közkedvelt beállítási lehetőséget



|

Sokan örülnek majd az iOS 16 egyik apró, de annál fontosabb újdonságának.

Hirdetés

Az iPhone felhasználók többsége még emlékezhet, hogy az Apple készülékei egykor az akkumulátor ikonja mellett közölték a töltöttség pontos százalékát, amennyiben külön engedélyeztük ezt az iOS beállításaiban. Aztán jött a 2017-es iPhone X a belógó Face ID-szenzorszigettel, és kissé zsúfolttá vált a kijelző felső sávja, így a cupertinóiak száműzték ezt a megoldást.

A százalékos értéket azóta csak az Irányítóközpont lehúzásával tudtunk megnézni, az iOS 16 azonban most visszahozza a pontos töltöttség felső sávos megjelenítését. A fejleménynek kétségtelenül sokan örülhetnek majd, ám a jelek szerint azért lesznek kompromisszumok is.

Hirdetés

A The Verge újságírója a feltehetően szeptemberben megjelenő új operációs rendszer béta verziójában találkozott a funkcióval, amit a régi megoldáshoz hasonlóan ezúttal is külön kell engedélyezni a Beállításokban. Victoria Songot azonban nem nyűgözte le az újdonság, a szerző mindenekelőtt azt kifogásolta, hogy az Apple-nek nem sikerült szépen kiviteleznie a töltöttség-számlálót, szerinte legalábbis az új piktogram úgy fest, mintha egy 2011-es készülékről szalajtották volna. Azt ugyanakkor Song is elismeri, hogy ez csak egy magánvélemény, az alábbi kép alapján mindenki eldöntheti, hogy egyetért-e vele.

Forrás: The Verge

Az újságíró ugyanakkor egyéb kifogásokat is megemlített az újdonság kapcsán. Az egyik, hogy az üzemmód aktiválásával maga a rajz többé nem mutatja, hogy a telep mekkora hányada van tele (ami egyébként logikus, hiszen a számok úgyis kitakarnák ezt, vagy legalábbis belezavarnának a képbe), emellett pedig azt is megjegyezte, hogy egy világosabb háttérképpel már nem túl könnyen olvashatók az apró karakterek.

Hogy mindez mennyire lesz zavaró a gyakorlatban, azt a felhasználók egyéni preferenciái döntik el, így minden bizonnyal akadnak majd, akik gyűlölni fogják az új megoldást, ahogyan olyanok is, akik legszívesebben már most engedélyeznék. Az utóbbiaknak érdemes lehet tudni, hogy a százalékos kijelzés nem lesz elérhető az iPhone XR/11, valamint az iPhone 12/13 mini párosokon. Az előbbiek esetében az LCD kijelző alacsonyabb, 326 ppi-s felbontása lehet a ludas, míg az 5,4 hüvelykes minik egyszerűen túl kicsik a megjelenítéshez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.