Hirdetés

Az iOS-re írt appok még mindig sokkal több pénzt hoznak, mint az androidosok



|

Hiába töltenek le az emberek több appot Androidon, az iOS-es appok jóval több árbevételt hoznak. Elképesztően sokat költünk mobilalkalmazásokra.

Hirdetés

2020 harmadik negyedévében is folytatódott a trend, vagyis az Apple App Store-ja majdnem kétszer akkora árbevételt generált egy-egy 3 hónapos időszak alatt, mint a Google Play Áruház. A Sensor Tower elemzői szerint az Apple platformján éves szinten 31 százalékkal több pénzt költöttek az emberek in-app vásárlásokra, előfizetésekre és alkalmazásokra - összesen 19 milliárd dollárt. A Google Play Áruházában az összeg 34 százalékkal emelkedett 10,3 milliárd dollárra. 

Hirdetés

Így a felhasználók átlagos 32 százalékos többletköltés mellett az idei harmadik negyedév során 29,3 milliárd amerikai dollárt adtak ki appokra, az alkalmazások telepítéseinek a száma pedig 23,3 százalékkal emelkedett, mégpedig 36,5 milliárdra. 

Szokás szerint az Apple megint több pénzt termel jóval kevesebb telepítéssel. Az App Store-ban az installációk száma 2,5 százalékos pluszt követően 8,2 milliárdig jutott, ezzel szemben a Play Áruházban 31 százalékos növekmény következtében 28,3 milliárdnál állt meg a számláló. Hiába telepítenek azonban több alkalmazást Androidra (persze eleve jóval több droidos eszköz van forgalomban), a bevétel messze elmarad az Apple platformján realizálthoz képest. 

Az elemzők szerint az elhúzódó világjárvány továbbra is kedvez az appok piacának, a játékok után a legnagyobb érdeklődés a TikTok, a YouTube, a Tinder, a Tencent Video és a Disney+ iránt mutatkozott. Játékokra a mért időszakban 26,7 százalékkal költöttünk többet, összesen 20,9 milliárd dollárt (ebből 12,4-et iOS-en). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.