Hirdetés

Az iPhone 14 Próra hajazó kameraszigettel érkezik a Xiaomi 13 Lite



|

Idő előtt kiszivároghatott a kínai gyártó legújabb középkategóriás telefonja, ami több szempontból is ismerős lehet.

Hirdetés

Ha hihetünk a Counterpoint Research legfrissebb felmérésének, a 11%-os piaci részesedést birtokló Xiaomi jelenleg a harmadik legnépszerűbb mobiltelefonos márka, a nyomában viszont 10%-os jelenléttel szorosan ott lohol az Oppo, így a vállalatnak résen kell lennie, ha meg akarja őrizni a dobogós helyezését.

Ebben jelenthet némi segítséget, hogy egy friss szivárgás szerint hamarosan bemutatásra kerül a decemberben leleplezett zászlóshajó, a Xiaomi 13 jóárasított változata.

Hirdetés

A pletyka forrása Sudhanshu Ambhore, aki nem aprózta el a dolgot, és egyből egy erősen hitelesnek tűnő kicsomagolós videóban spoilerezte el a Xiaomi 13 Lite néven érkező készüléket, amit jó eséllyel a február 27. és március 2. között zajló barcelonai Mobile World Congressen fog leleplezni a cég.

A mobil legfeltűnőbb részlete az iPhone 14 Pro/Pro Max-re hajazó, hosszúkás kamerasziget, ám olcsóbb modell révén ez vélhetően nem rendelkezik majd a Dynamic Islandhez hasonló szoftveres trükkökkel. A videóhoz mellékelt leírás alapján a Xiaomi 13 Lite egy 6,55 hüvelykes, 120 Hz-es OLED-kijelzőt tartogat, odabent pedig a középkategóriás Snapdragon 7 Gen 1 hajtja a dolgokat, egy 4500 mAh-s akkumulátorra támaszkodva.

Jobban megnézve azonban nem csak a kamerasziget ismerős valahonnan, a bejegyzésben látható mobil ugyanis egy az egyben megegyezik a tavaly szeptemberben boltokba került Xiaomi Civi 2-vel, amit csak Kínában árusítanak. A márkától persze nem ez lenne az első eset, hogy újracsomagolnak egy belpiacos eszközt, így semmi meglepő sincs a dologban.

Ha valóban a Civi 2 lesz az alap (amit egyébként a tökéletesen megegyező specifikáció is alátámaszt) a Xiaomi 13 Lite-nak legalább 350 euróba (kb. 135 ezer forintba) kell kerülnie, hiszen a kínai variánst is ennek megfelelő jüanért árulják, így nehéz elképzelni, hogy hozzánk olcsóbban fog eljutni a készülék.

Mint mindig, biztosat csak a hivatalos bemutató után mondhatunk, de annyi bizonyos, hogy a csúcsmodell Xiaomi 13-at és 13 Prót meglovagoló névvel jobb esélyei lehetnek a telefonnak a nyugati piacokon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.