Hirdetés

Az iPhone 15-nél megváltozik a Dynamic Island hardvere



|

A felhasználók azonban aligha vesznek majd észre bármilyen változást.

Hirdetés

Közeledve az iOS 17 első bemutatásához, és félúton járva az iPhone 14-es generáció idősávjában, elkerülhetetlen, hogy egyre több pletyka lásson napvilágot az ősszel debütáló, új modellekkel kapcsolatban. Korábban már beszámoltunk róla, hogy az iPhone 15 Pro teljesítménye az Apple M1-es processzorának teljesítményével is vetekedhet, most pedig egy újabb hardveres változásról kaptunk infót, ami az idén debütált Dynamic Islandet érinti.

Hirdetés

A forrás a már sokszor hitelesnek bizonyult Ming-Chi Kuo, aki arról számolt be, hogy az új telefonokban egy kicsit megváltozik majd a képernyő felső részében működő távolságérzékelő szenzor. Ennek a feladata, hogy mikor a tulajdonos a füléhez emeli a készüléket, lekapcsolja a kijelzőt, ezzel megakadályozva, hogy hívás közben például véletlenül megszakadjon a hívás.

Kuo szerint az eddigi 1380 nm-es szenzor helyét egy 980 nm hullámhosszon működő verzió veszi át, a kisebb érték azonban ez esetben nem jelent visszafejlődést. Az elemző forrásai szerint a felhasználók ebből aligha vesznek majd észre bármit is, az Apple-nek viszont anyagilag megéri váltani.

Ez a változás minden iPhone 15-ös modellt érint majd, a ProMotion és a mindig aktív kijelző azonban továbbra is a Pro verziók exkluzív funkciója marad.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.