Az iPhone 16-széria továbbfejleszti a 15 Pro egyik legnagyobb újdonságát



|

Az iPhone 16-széria továbbfejleszti a 15 Pro egyik legnagyobb újdonságát

Lassan három hónapja annak, hogy az Apple boltokba küldte a 2007 óta forgalmazott iPhone legújabb generációját, az iPhone 15-modellcsaládot. Ahogy az lenni szokott, a lényegi fejlesztéseket idén is a drágább Pro és Pro Max kiadások tartogatták, köztük a lekerekített élű titán-alu ötvözet kerettel és a régi némító kapcsolót leváltó Művelet-gombbal.

A korábbi évek gyakorlatából sejteni lehetett, hogy a szabadon konfigurálható gomb előbb-utóbb az alapmodelleken is tiszteletét teszi, egy friss jelentés szerint pedig a lehető leghamarabb fog sor kerülni erre, méghozzá egy gyökeresen módosított formában.

Hirdetés

A MacRumors ugyanis több belsős használatra szánt dokumentumra hivatkozva arról ír, hogy a várhatóan jövő ősszel debütáló iPhone 16-sorozat minden tagján ott lesz a Művelet-gomb, ám nem fizikai, hanem haptikus formában. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egy rezgőmotor szimulálja a lenyomást, épp úgy, mint az iPhone 7-nél bevezetett, a harmadik generációs iPhone SE-ben pedig egészen a mai napig használt Home-gomb esetében.

Aki próbálta már a megoldást, az pontosan tudja, hogy a cupertinóiak döbbenetesen jól utánozzák vele egy valódi gomb nyomásérzetét, így a felhasználók jó eséllyel nem fognak visszalépésnek gondolni a dologra. A MacRumors ráadásul úgy tudja, hogy az új konstrukció a nyomás erősségét is képes lesz regisztrálni, így akár több műveletre is használhatjuk, mint az elődjét. Ehhez kapcsolódik, hogy a lap szeptemberi értesülése szerint az iPhone 16-okra egy ugyancsak haptikus "Capture" gomb is kerül, kifejezetten felvételek készítésére.

A portál ugyanakkor megjegyzi, hogy a megjelenésig még változhatnak a vállalat tervei, ebben az esetben pedig talán a szokásosnál is nagyobb óvatossággal kell kezelni a jelentést. Korábban ugyanis az iPhone 15 Próról és Pro Maxről is pletykálták, hogy haptikus gomb válthatja a némítókapcsolót, ám több, egymástól független beszámoló alapján technikai nehézségek miatt az Apple végül kénytelen volt kukázni az ötletet. A nagy kérdés, hogy az iPhone 16 gyártásáig sikerül-e megoldani a gondokat.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.