Hirdetés

Az iPhone 8 tud majd róla, ha bámulod



|

A tizedik évfordulós iPhone képes lesz érzékelni, ha valaki rápillant.

Hirdetés

A hirdetők álma egy olyan okostelefon, amely folyamatosan követi a tekintetünket, és figyeli, hogy elnézünk-e a tartalomról, esetleg milyen reakciót vált ki belőlünk. Amennyiben ez valóság lesz, akkor egészen új korszakba lépnek az appok, a weboldalak és a reklámok. 

Hirdetés

Ez pedig valóság lesz, és nem a távoli jövőben, hanem állítólag már idén, hála az Apple-nek. A HomePod kiszivárgott firmware-jéből újabb érdekes kódrészleteket ásott elő egy fejlesztő, Guilherme Rambo. 

Ezúttal arra bukkant rá, hogy az új iPhone képes lesz követni, hogy a felhasználó nézi-e a készüléket. Ez egyébként logikus lépés lenne az Apple-től azután, hogy bevezeti a 3D-s arcfelismerést. Remélhetőleg az üzemidőt nem rontja majd le. 

Miközben a fentebb taglalt hirdetős forgatókönyv abszolút megvalósítható lenne, jelenleg nem túl valószínű, hogy az Apple megengedné a külső fejlesztőknek, hogy hozzáférjenek a funkcióhoz. Valószínűbb, hogy ez zárt környezetben marad, és a hardver, valamint a rendszer irányítására lesz használható. Az Apple eleve igen szigorú, ami az adataink védelmét illeti. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.