Hirdetés

Az iPhone-okon is védi majd a pikáns képeket a Google Fotók



|

Hamarosan az iOS-es felhasználók is elrejthetik a privát használatra szánt képeiket a kíváncsiskodók elől.

Hirdetés

Bizonyára sokunkkal megesett már, hogy egy kép megmutatása miatt óvatlanul átadtuk telefonunk egy ismerősünknek, és csak akkor döbbentünk rá, hogy a galériában továbblapozva akár olyan dolgokat is láthat az illető, amit nem kellene.

Az ilyen helyzetektől óv meg a Google Fotók zárolt mappa funkciója, mellyel biometrikus védelem mögé rejthetjük a privát használatra szánt fotókat és videókat. A jelenleg csak Pixel mobilokon elérhető lehetőségről szeptember óta tudjuk, hogy androidos készülékekre is kiterjesztik, hamarosan pedig még tovább bővül a kedvezményezettek köre.

Hirdetés

A Google ugyanis bejelentette, hogy végül az iPhone-tulajdonosok sem maradnak ki a jóból. A keresőóriás ígérete szerint az iOS-es Google Fotók alkalmazásban valamikor a jövő év korai szakaszában fog felbukkanni a zárolási funkció.

Ez a vállalat nemrég közzétett blogposztjából derült ki, ami azt is elárulta, hogy az androidos telefonokon egy másik Pixel-exkluzív bónusz, a biztonsági beállításaink áttekintését megkönnyítő Security Hub is elérhetővé válik majd. Ennek kapcsán azonban sajnos még tág időkeretet sem adott a Google, a szövegben mindössze annyi áll, hogy valamikor "a jövőben" várható a lépés.

Külföldi olvasóinknak végezetül az is érdekes lehet, hogy a héten további támogatott országokkal bővítik a Google One VPN szolgáltatást. Ez jelenleg Kanada, Franciaország, Németország, Olaszország, Mexikó, Spanyolország, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok területén érhető el, ezekhez csatlakozik Ausztria, Belgium, Dánia, Finnország, Izland, Írország, Hollandia, Norvégia, Svédország és Svájc.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.