Hirdetés

Az iPhone X miatt még tovább emelkedett az okostelefonok átlagára



|

Újabb nagy elemzőcég jutott arra a következtetésre, hogy az okostelefonok egyre drágábbak.

Hirdetés

Tény, hogy az iPhone X messze nem lett akkora siker, mint az Apple akarta, és az is tény, hogy kitört az Apple-pánik. Ugyanakkor az eladott iPhone X készülékeken nagyon sokat keresett a gyártó, és a felhasználók is több mint elégedettek az eszközzel. Ennek kapcsán egy újabb nagy elemzőcég jutott arra a megállapításra, hogy az iPhone X miatt még drágábbak lettek az okostelefonok. 

Hirdetés

A német Gfk elemzőcsoport jelentése szerint az okostelefonok átlagára jelentősen megemelkedett az idei első negyedév során - elnyúló csereciklusok és csökkenő kereslet ide vagy oda. 

Az elemzés szerint az okostelefonok globális átlagára most majdnem eléri a 400 dolláros határt: az első negyedévben 374 dollár volt. Ez egy év alatt 21 százalékos áremelkedést jelez, és gyakorlatilag majdnem teljes egészében az Apple iPhone-okhoz társítható. Miközben az iPhone-ok átlagára épp 800 dollár alatt van, addig az androidos eszközöké 200 dollár körül alakul. Még a Samsungnál sem emelkedik 250 dollár fölé az átlag. 

A 21 százalékos drágulás és az árbevételek 18 százalékos növekedése még érdekesebb, ha hozzátesszük, hogy az első negyedévben csak 347 millió okostelefon talált gazdára, ami világszinten a piac 2 százalékos zsugorodását jelenti. Még érdekesebb, hogy Nagy-Britanniában 11, Spanyolországban 7 százalékkal ment össze az okostelefonok piaca. Észak-Amerikában 5 százalékkal zsugorodott. 

A szakértők szerint stagnálásra számíthatunk az okostelefonok piacán, de a gyártókat ez az egyre magasabb vételárak miatt nem érinti. Az olcsó eszközöket kínáló gyártókat viszont igen: a csökkenő kereslet miatt az üzleti modell megváltoztatására kényszerülhetnek, vagyis az alacsony haszonkulccsal operáló cégek nagy bajban vannak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.