Hirdetés

Az iPhone X teljesen megőrjítette az embereket



|

A készüléknek számos hibája van, mégis óriási sorok kígyóznak érte, és az Amazonon 4500 dollárba is került már.

Hirdetés

Már tegnap, az iPhone X hivatalos megjelenési napja előtt óriási sorok kezdtek el kígyózni világszerte az Apple iPhone X-es készülékéért. Szingapúrban és Japánban több száz ember gyűlt össze a helyi Apple Store előtt. 

Hirdetés

Érdekesség, hogy a sorokban mindenféle ember állt, de Ázsiában most különösen sokan vannak azok, akik eladásra vásárolják a készüléket, a pénzszerzés reményében. Szingapúrban rengeteg diák bevallottan azért áll sorba, hogy az újraeladásból bevételhez jusson, és még a helyét a sorban is eladná bárkinek pénzért. A sort egyébként maximum 1 órára lehet elhagyni a szigorú szabályok szerint, különben az illető elveszíti a helyét. 

Az iPhone X-nek egyébként a neves tesztelők szerint számos apró baja van. A teljesség kedvéért: éles perem van az üveg hátlap és a karcolódó króm keret között; a szokásosnál nagyobb a kamera kitüremkedése; minden körülmény mellett zavaró a belógó szenzorsáv; az asztalról muszáj felvenni a készüléket a Face ID miatt, ami viszont lassabb, mint a Touch ID, becsapható ikerpárokkal, és viszonylag közel kell tartani az arcunkhoz a mobilt. A Face ID ráadásul számos fényviszony mellett megbízhatatlan (például napsütésben vagy fénycsövek mellett), inkább beltérben vagy sötétben működik jól. A home gomb hiánya még a tapasztaltabbak számára is komoly kihívást jelent a gesztusvezérlés megtanulásában. Sokan a csengőhangját sem szeretik.

Mindezek kukacoskodásnak tűnhetnek, főleg úgy, hogy a kijelző minősége remek, a kamerák tudása szintén, az iOS 11 nagyszerű és látványos, kifinomult, a készülék bivalyerős. Ugyanakkor az elkért vételárak és a túlzó lelkesedés, fenti sorok jól mutatják, nem kell valaminek tökéletesnek vagy legjobbnak lennie ahhoz, hogy elájuljanak az emberek: elég, ha a többség annak hiszi az iPhone X-et. 

Mindezek fényében nem túl meglepő, hogy a szürkepiacokon 3000 dollárnak megfelelő összegért lehet venni iPhone X-et. Az Amazonon már 3500 és 4500 dollárért is volt belőle, 2-3 napos szállítási határidővel. Alapesetben dollárban 999 és 1149 a kiindulóösszeg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.