Hirdetés

Az iPhone-t is lepipálja a Huawei új csúcsmobilja, de sosem lehet a tiéd



|

Egy nagy attrakcióval és egy szomorú hírrel mutatkozott be a Huawei Mate 60 Pro.

Hirdetés

A Huawei néhány éve még a világ egyik legnépszerűbb okostelefonos márkájának számított, aztán jöttek az Egyesült Államok által kivetett gazdasági szankciók, elvágva a kínai céget a Google szolgáltatásaitól.

A vállalat ugyan azóta előrukkolt egy saját, Android-alapú operációs rendszerrel, amelyen különböző kerülőutakon minden szükséges szolgáltatást igyekszik biztosítani, ám a közönség látványosan elfordult a készülékeitől. Ennek tudomásul vételével ér fel, hogy a gyártó legújabb csúcstelefonja, a frissen leleplezett Mate 60 Pro már csak Kínában kerül boltokba.

Hirdetés

Ez az Android Authority beszámolójából derült ki, melynek érdeklődésére maga a Huawei közölte, hogy nem tervez nemzetközi kiadást az aktuális zászlóshajóból. A döntés még a szankciós helyzet tükrében is váratlannak nevezhető, hiszen a tavaly szeptemberben piacra dobott Mate 50 Pro világszerte kapható.

A globális közönség ezzel egy 6,82 hüvelykes, 120 Hz-es képfrissítésű LTPO OLED kijelzővel szerelt mobilról csúszik le, amelyet a gyártó saját fejlesztésű Kirin 9000S chipsete hajt, és 12 GB memóriát kínál, legfeljebb 1 TB-os tárhellyel. A Mate 60 Pro hátlapján egy 50 MP-es széles, egy 48 MP-es periszkópos és egy 12 MP-es ultraszéles szenzor felel a fotókért, az előlapon pedig egy rendhagyó tripla kivágás kapott helyet, benne a 13 MP-es szelfi kamerával, egy TOF 3D-érzékelővel és az arcazonosításhoz szükséges hardverrel.

Az új csúcsmodell nagy dobása, hogy műholdas hívásokat is lehetővé teszi, szemben például az iPhone 14-szériával, amely csak szöveges üzenetek továbbítására képes a Globalstar szatellithálózatán keresztül. A kínai közönség nagyjából 340 ezer forintnyi jüanért juthat hozzá a telefonhoz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.