Hirdetés

Az írásra is rágyúr az Amazon új e-könyv olvasója



|

A betűvetésben is jeleskedik az Amazon Kindle Scribe, amelyet akár hetekig is használhatunk egyetlen feltöltéssel.

Hirdetés

A többi nagy tech céghez hasonlóan az Amazon is őszre időzítette a nagyszabású termékbemutatóját, ahol a Halo Rise alvásmonitor mellett egy vadonatúj képviselő is leleplezésre került a népszerű Kindle e-könyvolvasók családjához.

Az Amazon Kindle Scribe esetében a név (írnok) mindent elárul, a tablet ugyanis az írásra helyezi a hangsúlyt a puszta tartalomfogyasztás mellett, így például akár a telefonunkról is küldhetünk rá PDF- és Word-dokumentumokat, amelyeket kézzel készült feljegyzésekkel láthatunk el.

Hirdetés

A 300 dpi-s felbontású, 10,2 hüvelykes kijelzővel szerelt Kindle Scribe ehhez két eltérő stylust biztosít. A nettó 340 dolláros (jelenleg ez kb. 145 ezer forint) alapárért a Basic Pen nevű egyszerűbb kiadás lehet a miénk, 30 dolláros ráfizetéssel viszont már a Premium Pennek hívott e-toll lapul a csomagban, amelyen egy egyedileg konfigurálható gyorsparancs-gomb és egy digitális radírként funkcionáló érzékelő is helyet kapott.

A Kindle Scribe tehát nem kifejezetten olcsó eszköz, cserébe viszont az Amazon azt ígéri, hogy az energiatakarékos E Ink technológiának köszönhetően egyetlen töltéssel akár 12 hétig is kibírja, amennyiben nem olvasunk rajta többet napi fél óránál. Ha azonban ezt még ugyanennyi írással is megtoldjuk, akkor már "csak" 3 hétre felejthetjük el a konnektorokat.

Az újdonság előrendelése máris elkezdődött az Egyesült Államokban és Kanadában, a megjelenési dátum kapcsán viszont csak annyit árult el a gyártó, hogy még az idei év során szeretnék leszállítani a Scribe-ot. A fejlesztés pedig a rajtot követően sem áll meg, jövőre ugyanis érkezik egy új funkció, melynek segítségével közvetlenül a Microsoft Wordből is küldhetünk majd dokumentumokat az eszközre.

A nagy kérdés, hogy vajon mennyire lesz versenyképes az Amazon kütyüje, hiszen ennyi pénzért már jóval sokoldalúbb táblagépeket is kaphatunk: az Apple 10,5 hüvelykes belépő iPadje például még olcsóbb is 10 dollárral, igaz, hogy a firkálgatáshoz szükséges Apple Pencilért egy plusz százast is ki kell csengetni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.