Hirdetés

Az LG 2021-ben 8K QNED Mini LED TV-kkel támad



|

Az LG QNED-televíziók mini-LED-es háttérvilágítást alkalmaznak majd, és a 2021-es, virtuálisan megrendezendő CES-en debütálnak.

Hirdetés

Ha LG csúcstévé, akkor általában valamilyen OLED-paneles megoldásról hallunk (és hát tényleg egészen elképesztő képet varázsolnak elénk), de vannak persze LCD-paneles LG tévék is a piacon, hamarosan pedig berobban a mini-LED-es technológia a gyártó 2021 modelljeiben.

A dél-koreai cég QNED márkajelzéssel dobja majd piacra ezeket a készülékeket, értelemszerűen a csúcskategóriában indulnak ezek a modellek, bár elvileg az OLED-es szériák alá pozicionálja a QNED-tévéket az LG. 

Hirdetés

A Samsung még nem vezette be a mini-LED-es technológiát, de a TCL már a 8-as és a 6-as szériás LCD-tévéknél is használja. Az LG összességében tehát az elsők között lép piacra, meglátjuk, mekkora sikerrel, nyilván itt az ár sokat számít majd.

Az LG QNED-tévék maximum 86 hüvelykes képátmérőt ígérnek, 10 modellre számíthatunk, 4K-s és 8K-s felbontásokkal, akár 120 Hz-es képfrissítéssel. A mini-LED-es megoldás elvileg jobb fényeket és kontrasztot garantál, sajnos azonban élőben senki nem látja majd ezeket a 2021-es CES-en, mert a rendezvényt csak virtuálisan tartják meg, de amint többet tudunk majd, természetesen megosztjuk veletek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.