Hirdetés

Az LG légtisztítós arcmaszkot készített



|

A világjárványnak még nincs vége, az LG ezért csinált egy légtisztítós, akkumulátoros, ventilátorral felszerelt arcmaszkot.

Hirdetés

Az LG bemutatott egy hordozható légtisztítót, amit arcon, maszkként lehet viselni. A PuriCare Wearable Air Purifier egy pár cserélhető szűrőt használ, amik például az LG otthoni légtisztító berendezéseiben is megtalálhatóak. Ezeket akkumulátorral hajtott ventilátorokkal párosították, és máris könnyebb lesz levegőt venni, mint egy átlagos maszkban. A ki- és belégzést szenzorok figyelik, és ehhez igazodnak a ventilátorok. 

Hirdetés

Bár a világjárványt nem emlegetik, elég egyértelmű, hogy az elhúzódó helyzetre tekintettel tapogatózik ilyen irányba is az LG. Elsősorban az otthon kreált, nem túl hatékony maszkokat váltanák le, illetve az eldobható maszkok készlethiánya is megoldható lenne ilyen termékkel. A 820 mAh-s akku egyébként 8 órányi használatot bír alacsony fokozaton, csúcsra járatva mindössze 2 órát. 

A tájékoztatóból nem derül ki egyébként, hogy mennyire hatékony a maszk a koronavírus ellen, és az sem tiszta, hogy ki- és belégzésnél szűri-e a levegőt a filter. Hivatalosan még tesztek és tanúsítványok eredményeire vár az LG, addig nem mond részleteket. Mindez pedig azért is fontos, mert az amerikai hatóságok nem ajánlják a ventilátorokkal szerelt maszkok viselését, azok ugyanis nem szűrik a kilégzett levegőt, és emiatt fokozhatják a fertőzés kockázatát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.