Hirdetés

Az LG most valami egészen szokatlanra készül



|

Szárnyal az LG, de a mobilos részleg szekere nem megy - innentől kezdve akkor jön majd új okostelefon, amikor az LG azt jónak látja.

Hirdetés

Az LG Electronics 2017 negyedik negyedévében közel 343 millió dolláros működési nyereséget termelt, ami erős éves előrelépést mutat (2016 ugyanezen időszakában 33 milliós volt a működési veszteség). Az eladások ebben az időszakban éves szinten 14,8 százalékkal emelkedtek. 

Hirdetés

Leszámítva a 2009-es teljesítményt, ez a második legnagyobb működési nyereség, amit az LG valaha elért. A cég tehát továbbra is szárnyal, de mindezt nem az okostelefonjainak köszönheti. 

Elemzői becslések szerint a mobilos üzletág 187 millió dolláros veszteséget termelt a három hónapos időszak alatt, annak ellenére is, hogy a V30 és a Q széria eladásai emelkedtek. 

Az LG mobilos ágazatát új ügyvezető próbálja majd felrázni, és a folyamat már el is kezdődött. Miközben a pletykák szerint a G7 (lehet, hogy nem ez lesz a neve) bemutatóját március közepére csúsztatták, addig az LG hivatalosan is elárulta, hogy a teljes mobilos stratégiáját lecseréli, a célja pedig az, hogy újra nyereséges legyen. 

Jo Seong-Jin, az LG Electronics ügyvezetője a CES-en mondta azt a médiának, hogy az LG a jövőben akkor mutatja be a készülékeit, amikor arra szükség van - és nem akkor, amikor a riválisok miatt elvileg muszáj lenne. A csúcskategóriás okostelefonokat ráadásul hosszabb ideig igyekeznek majd a porondon tartani, és több verziót is kiadnak majd a modellekből emiatt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.