Hirdetés

Az LG okosan hasznosíthatja újra a bedőlt okostelefonos vállalkozását



|

Olyan szabadalmak birtokában van ugyanis a gyártó, amelyek még sok pénzt hozhatnak a konyhára.

Hirdetés

Rengeteg különböző termékkel árasztotta már el a piacot az LG, és sokáig különböző okostelefonokat is bemutatott bizonyos időközönként, ráadásul volt köztük olyan, ami kifejezetten furcsa dizájnt kapott.

Ám tavaly a dél-koreai gyártó hivatalosan is kiszállt a buliból, nem gyárt többet mobilokat. Ezzel viszont lehetőség nyílt arra, hogy az erőforrásokat más területekre csoportosítsák át, és könnyen lehet, hogy a jövőben sikerülhet még egy kis profitot kisajtolni az okostelefon-biznisz romjaiból.

Hirdetés

A The Elec információi szerint ugyanis az LG arra készülhet, hogy mások számára licencelje azokat a szabadalmakat, amelyek az okostelefonos részlegből maradtak a vállalat nyakán. Állítólag nagyjából 20 ezer ilyen, a vezeték nélküli technológiához, így például az 5G-hez kapcsolódó apróság van a gyártó birtokában, szóval bőven lenne mivel üzletelniük.

A hírek szerint az LG létrehozhat egy különálló vállalatot, ami a licenceléssel kapcsolatos teendőkért felel majd, de arra is hajlandóak lehetnek, hogy más cégeknek eladják a szabadalmak egy részét. Korábban már hallhattunk is arról, hogy a Samsung elvileg szemet vetett az LG 5G-s portfóliójára.

Nyilván ezt egyelőre csak pletykaként érdemes kezelni, de okos lépés lenne a dél-koreaik részéről ez az újrahasznosítás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.