Hirdetés

Az M1-es processzorokéval vetekedhet az iPhone 15 Pro teljesítménye



|

Ígéretes jelentés bukkant fel az Apple következő generációs csúcsmobiljairól.

Hirdetés

A tavasz első napsugarait élvezve valószínűleg nem sok embernek jár az esze a szeptemberen, a szivárogtatók viszont már régen előreszaladtak, hiszen hónapok óta érkeznek a különböző pletykák az ősz során debütáló iPhone 15-szériát illetően.

Az elmúlt hetekben három forrás is az új készülékek lehetséges dizájnjáról árulkodott, a legújabb jelentés viszont a burkolat alá kalauzolja a kíváncsi rajongókat, méghozzá egészen az iPhone 15 Prót és az Ultraként is emlegetett 15 Pro Maxet hajtó processzorig.

Hirdetés

A várakozások szerint az új generáció két drágább modellje az Apple által fejlesztett A17 Bionic chippel ékezik majd, amely már a TSMC legfrissebb, 3 nm-es gyártási eljárásával készülhet. Ennek kapcsán közölt két korai benchmark eredményt egy szivárogtató. A kínai közösségi médiában megosztott poszt alapján az A17 egymagos teljesítményben 3019, többmagos teljesítményben pedig 7860 pontot ért el a Geekbench 6-ban.

Amennyiben hihetünk az eredménynek, ez nagyjából 20%-os előrelépést jelent az aktuális iPhone-chiphez, az A16 Bionichez képest.  Ha ez első pillantásra nem tűnik soknak, érdemes felidézni, hogy maga az A16 csak kb. 10%-kal fejelte meg a 2021-ben bemutatott A15 Bionicet. Emellett pedig az is egy érdekes összehasonlítás, hogy ezen a ponton már az almás számítógépekbe és bizonyos iPadekbe szerelt M1-es processzor sincs messze az A17-től, mivel a Geekbench 5 teszten ez 1680 és 7236 pontot hoz.

Fontos azonban megjegyezni, hogy az A17 Bionic teljesítményére vonatkozó jelentés forrása egy teljesen ismeretlen kínai szivárogtató, így csak a szokásosnál is nagyobb adag kétkedéssel szabad tudomásul venni a megszellőztetett benchmark pontszámokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.