Hirdetés

Az MI megmutatja, milyen szelfiket lőtt volna magáról Napóleon, Caesar vagy Jézus Krisztus



|

Lenyűgöző történelmi szelfiket készít egy művész a Midjourney segítségével.

Hirdetés

Az egyik legnépszerűbb mesterséges intelligenciás képgenerátor, a Midjourney a napokban azzal került be a hírekbe, hogy a visszaélések miatt a fejlesztő véget vetett az ingyenes hozzáférés lehetőségének, a fizetős felhasználók elképzeléseit viszont továbbra is készséggel segít formába önteni az algoritmus.

Az indulása óta már rengeteg érdekes projektben villantotta meg a tudását a platform, az egyik ilyen annak a képzeletbeli férfinak a fotóalbuma, aki történelmi korokon át utazva lőtt "szelfiket" magáról. Most egy újabb hasonló sorozatról számolhatunk be, ám itt egy lényeges csavarral már nem egy átlagos fickó, hanem közismert történelmi figurák a főszereplők.

Hirdetés

Az elképesztő képeket Jyo John Muilloornak köszönhetjük, aki közel 20 éve dolgozik művészként, a generatív mesterséges intelligencia hirtelen térhódítása pedig őt is magával ragadta. A Midjourney felhasználásával most lenyűgözőbbnél lenyűgözőbb alkotásokat kreál, köztük az alábbi albumban látható gyűjteménnyel, amelyben kifejezetten történelmi hírességek szelfijeit képzeli el.

A Bored Pandának nyilatkozva Muilloor elmondta, hogy a fotókat először papíron skicceli fel, majd a parancsokkal kísérletezgetve több képet is létrehoz, amelyeket végül a Photoshop bevetésével kombinál, hogy a lehető legjobb végeredményt kapja. A szelfiket tehát nem készen dobja ki a Midjourney, egy jó adag emberi munka is van a dologban.

Ha további történelmi szelfiket, és egyéb érdekes, MI segítségével kreált műveket nézegetnél, érdemes ellátogatni Muilloor Instagram-oldalára, ahol rendszeresen megosztja a munkásságát a publikummal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.