Hirdetés

Az MSI Afterburner weboldalát utánozva tévesztenék meg a felhasználókat a csalók



|

A honlap átmeneti meghibásodását rögtön kihasználták az illetéktelenek malware-t terjesztő alternatívákkal.

Hirdetés

Az MSI Afterburner szolgáltatása népszerű lehetőség a játékosok körében, ugyanis az eszköznek köszönhetően könnyedén lehet módosítani a videokártyák beállításait, illetve rengeteg visszajelzést kapnak a felhasználók a PC-jük teljesítményét illetően. A tajvani cég az Afterburnerhez kapcsolódó honlapja nemrégiben egy meghibásodás miatt leállt, ezt pedig a csalók rögtön igyekeztek kihasználni az eredetire hasonlító, de malware-t terjesztő honlapokkal.

Hirdetés

Az egyik esetben nemcsak az MSI Afterburner letöltését kínálták a csalók, hanem még meggyőzően a vállalaténak is álcázták a saját honlapjukat. Az MSI külön felhívta erre a veszélyre a felhasználók figyelmét, és közölte, hogy az Afterburnert csakis a hivatalos forrásból töltsék le.

Az MSI közleménye a cég hivatalos honlapján olvasható, amelyben figyelmeztetnek az imposztor weboldalak veszélyeire. Az Afterburner valódi weboldala pedig már kifogástalanul működik, és ismét gond nélkül letölthető az alkalmazás. A kamu honlap működését már sikerült leállítani, de vélhetően több felhasználónak is kárt okozott a malware.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.