Hirdetés

Az Nvidia beüzemelte az Egyesült Királyság legerősebb szuperszámítógépét



|

A csúcstechnológiás eszköz az egészségügyi kutatásokat segíti majd.

Hirdetés

Évek óta látható az a folyamat, amellyel az Nvidia lépésről lépésre függetlenedik a játékoktól, és olyan új területek felé pozicionálja magát, mint a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás, az adatközponti infrastruktúra vagy a szuperszámítógépek.

Az utóbbi terén bizonyítanak most az Egyesült Királyságban átadott új gépükkel, a Cambridge 1-gyel is. A 100 millió dolláros beruházást jelentő projektben több partnerrel, köztük az AstraZenecával és a King's College Londonnal fogtak össze, a cél az agyi betegségek (pl. demencia) mélyebb megértése, a mesterséges intelligencia bevetése a gyógyszerek kifejlesztésében, valamint a betegségeket okozó genetikai tényezők pontosabb feltárása.

Hirdetés

A 400 petaFLOPS-nyi MI teljesítményt és 8 petaFLOPS-nyi Linpack teljesítményt nyújtó Cambridge 1 az Egyesült Királyság legerősebb szuperszámítógépe, de világszinten is az 50 legizmosabb ilyen masina közé tartozik. A szuperszámítógépben 80 db DGX A100-as egység duruzsol, ami az NVIDIA univerzális rendszere kifejezetten mesterséges intelligenciával dolgozó infrastruktúrákhoz.

A Frontier Economics nevű gazdasági tanácsadó cég számításai szerint a gépben megvan a potenciál, hogy a hatékonyabb kutatások révén több mint 800 millió dollárnyi értéket teremtsen a következő 10 év során.

Akit érdekelnek a technikai finomságok, az a YouTube-on nézheti vissza a Cambridge-1 bemutatóját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.