Hirdetés

Az Nvidia egy korábbi GeForce modellel válaszolna a GPU-hiányra



|

Már ebben a hónapban több gördülhet le a gyártósorról egy régebbi, de a gamerek között kifejezetten népszerű grafikuskártyából.

Hirdetés

Korábban inkább az új hardvermegjelenések miatt mondtuk, hogy nehéz jó időpontot találni a gépfejlesztésre, az utóbbi időszakban azonban az alkatrészhiány okozta magas árak és általános készlethiány miatt halasztjuk sokan az új komponensek beszerzését. A problémában különösen érintett videokártya-piacon tátongó űrt egy pénztárcabarát modell darabszámainak növelésével töltené fel az Nvidia.

Hirdetés

Kínai beszámolók szerint az előző generációs Turing architektúrára épülő kártyák közül a GTX 1650-es modellekből készül majd több 2021 második negyedévében, a darabszámok már áprilisban magasabbak lesznek, mint korábban, ezt pedig májusban egy második emelés követi. Ezt megelőzően is tett már hasonló lépéseket az AMD fő riválisa, amikor többet rendelt be a 2060-as és a még olcsóbb 1050-es szériákba tartozó videokártyákból.

Ugyan nem éppen a legizmosabb hardverről van szó, így is egy népszerű GPU-ról beszélünk: a Steam legutóbbi hardver-felmérése szerint a GTX 1650 a harmadik leggyakrabban használt kártya, a felhasználók több mint öt százaléka rendelkezik ezzel a modellel, aminek a Super és a Ti variánsai további egy-egy százalékos részesedéssel bírnak. Addig pedig jó köztes megoldást szolgáltathatnak, amíg az új, Ampere architektúrát használó kártyák megint nagyobb mennyiségben és kevésbé magas árakon lesznek elérhető. Erre viszont idén nem érdemes számítanunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.