Hirdetés

Az NVIDIA egyre többet keres a gamereknek szánt laptopokon



|

A játékosokkal kapcsolatos bevételek nagyjából 30 százaléka már a laptoppiacról áramlik az NVIDIA felé.

Hirdetés

Az NVIDIA legutóbbi üzleti negyedéve áprilisban zárult, és az ennek kapcsán kiadott jelentésből kiderült, hogy a játékosokkal kapcsolatos árbevétel egyre jelentősebb részét termeli a laptoppiac. Collette Kress pénzügyi igazgató egy interjúban kitért rá, hogy mindez az utóbbi hónapok globális változásinak eredménye is részben. Értelemszerűen a világjárványra és a kijárási korlátozásokra gondolt, amely bár elvileg padlóra küld sok techcéget is, egyesek mégis jobban szárnyalnak, mint valaha. Köztük van az NVIDIA is. 

Hirdetés

A jelek szerint az emberek a világjárvány során is egyre több gamereknek szóló hardvert, laptopot és konzolt (mint a Tegra X1-alapú Nintendo Switch) rendeltek, és mindebből az NVIDIA is sokat profitál. 

Bár negyedéves szinten a gamerekkel kapcsolatos bevételek 10 százalékkal csökkentek, ez egy szokásos, szezonális hatás. Éves szinten az ilyen árbevételek 27 százalékot emelkedtek, az NVIDIA pedig szinte minden GPU-t eladott, amit notebookokba tervezett. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.