Hirdetés

Az Nvidia fejese megtippelte, hogy milyen tempóban fog fejlődni a számítástechnika



|

Egyúttal kiderült egy érdekes részlet is Jensen Huang dzsekijéről.

Hirdetés

Jen-Hsun "Jensen" Huang már több mint harminc éve áll az általa is alapított Nvidia élén: ez idő alatt rengeteg sajtóeseményt megjárt, számos terméket bemutatott és rengeteg nyilatkozatot tett, és azt tervezi, hogy nem egyhamar fejezi be, mivel robotként szeretné folytatni a cégvezetést. Huang korábban is beavatott minket abba, hogy mit gondol a jelen és a jövő technológiáiról (például a ChatGPT akkora jelentőségű szerinte, mint az első iPhone volt), ezúttal a HP számára jósolt egyet. 

Az Nvidia vezérigazgatója ugyanis részt vett a HP online műsorában, a The Momentben, amelyben két fontos témáról is beszélt: a dzsekijéről és az ipar fejlődéséről. 

Hirdetés

Jensen Huang jól ismert jellegzetes prezentációs stílusáról, amelyhez hozzátartoznak a bőrdzsekik is - már 2016-ban egy reddites kérdezz-felelekben is azzal viccelt, hogy valószínűleg jobban ismerik őt a "bőrdzsekis fickóként, aki háromszor elismétli a dolgokat", mint az Nvidia vezéreként. Valószínűleg akadnak olyanok, akik elgondolkodtak már rajta, hogy mi inspirálta Huangot ezek viselésében (mint például Steve Jobs, aki a garbós pulóverre építette fel az imázsát), a The Moment műsorvezetője, Ryan Patel pedig meg is kérdezte az igazgatót, hogy kinek köszönhetően lett ilyen divatdiktátor. Huang visszautasította azt az állítást, hogy bármilyen módon is trendteremtő lenne (márpedig az Amazon keresései nem erről tanúskodnak), és kijelentette, hogy jelenleg a felesége és a lánya felelős az öltözködéséért, szóval ők az elsődleges ihletforrásai. 

Természetesen a beszélgetés során komolyabb témákra is sor került. Huang talán legmegdöbbentőbb állítása az Nvidia jövőjével kapcsolatban az volt, hogy a következő két évben ha nem is a teljes iparág, de a vállalat "teljesen felismerhetetlen lesz". Ezt azzal indokolta, hogy 60 év óta először fordul elő, hogy egyszerre két technológiai átmenetet látunk. Az egyik, hogy a gyorsított számítástechnika kiszorítja az általánosat, a másik pedig a mesterséges intelligencia előretörése. Jensen szerint ezek együttesen egy jelentős és tartós ugrás katalizátorává válnak, a szinergiának köszönhetően a "számítástechnika 10 évente egymilliószorosára fog fejlődni".

Alább visszanézhetitek az interjút, ami kevesebb, mint 8 percet vesz el az életetekből: 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.